dinsdag 23 december 2014

Vermist

Vanavond 23-12-2014 zal Daiane Bronkhorst via de uitzending Vermist op NPO1 hopelijk meer weten over haar biologische familie in Brazilië. 

Daiane is 27 jaar geleden in een Braziliaans ziekenhuis geboren en is één van een tweeling. Het verhaal doet de ronde dat haar moeder gelijk na de geboorte vertrok. Met drie maanden is ze vanuit het ziekenhuis aan haar ouders teruggegeven. Haar zusje overlijdt als baby en zijzelf belandt op een leeftijd van 9 maanden zwaar ondervoed en ziekelijk in een kindertehuis. Ze wordt afgegeven door haar vader.  

Daiane belandde in de armen van mijn nicht Nel, die in dit kindertehuis werkte. Als in een flits voelde Nel; dit wordt mijn kind. En zo is het uiteindelijk ook gebeurd.

Haar biologische vader is een enkele maal toen Daiane drie was in het kindertehuis op bezoek geweest, soms dronken. Verder is er niet naar haar omgekeken. Van haar biologische moeder wordt niets vernomen.

Toen Daiane 8 jaar was is ze met Nel, inmiddels haar moeder, naar Nederland verhuisd. 
Jaren later is Daiane zelf in Brazilië op zoek geweest naar haar biologische roots, maar helaas zonder succes.

En vanavond zal Daiane hopelijk meer te weten komen van haar biologische familie. Ik ga nu naar Hilversum om bij ze te zijn voor ondersteuning tijdens de rechtstreekse uitzending.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten